gyermek-kutyabiztos

Gyermek- és kutyabiztos karácsonyfa

Az ünnep éke egyértelműen a karácsonyfa, de nincs könnyű dolgunk, ha kisgyermek, esetleg cica vagy kutya is van a családban. Ha pedig háziállattal és gyermekkel is rendelkezünk, akkor az ünnep jó részét azzal tölthetjük, hogy felváltva szedjük le őket a fáról és seperjük össze rekord gyorsasággal az eltört díszeket és lehulló tűleveleket, nehogy bajuk essen.

Persze esélyünk sincs rá, hogy megakadályozzuk a kis kezecskékbe, vagy mancsokba fúródott tűleveleket tömeges előfordulását. De ez a kisebbik baj, hiszen ha nem rögzítjük megfelelően, több ponton (polchoz, ajtófélfához, vagy bármihez, ami éppen az utunkba kerül) megfelelően a fenyőt, akár az állatok, vagy csemeténk magára is ránthatja az egészet, és komoly baj is adódhat belőle.

Persze ne fessük az ördögöt a falra, a fa több pontos (azonban koránt sem túl esztétikus) rögzítésének köszönhetően ott marad a helyén, szóval már csak azzal kell foglalkozunk, hogy a gyerekek ne vegyék a szájukba a tűleveket, a macska ne törje le sorban az ágakat, a kutya pedig ne rágja szanaszét a szerinte egyértelműen és összetéveszthetetlenül mókus nyomokat tartalmazó fát.

Szép kilátások! De lehet ezt egészen máshogyan is!

Gondolj bele: ha műfenyőt választasz, idén nem kell attól tartanod, hogy valaki magára rántja a fát, nincsenek tűlevelek, sőt, mókusillat sem, nem törnek az ágak és a díszeket is rögzítheted! Ha pedig valakinek mégis sikerülne felborítania valamilyen isteni csodának köszönhetően a karácsonyfát, akkor sincs baj. Pillanatok alatt visszaállíthatod a helyére, és mivel szinte nincs is súlya, garantáltan senkinek sem eshet baja!