Karácsonyfa-krízis

Karácsonyfa-krízis megoldva

Műfenyővel könnyebb az élet

Közeleg a karácsony és már szinte minden nagyobb szupermarket és pláza parkolóban ott vannak a fenyőárusok.  Az emberek nagyobb része persze kivár még a fenyővásárlással, több okból is.

Először is, mert szeretjük meghagyni magunknak az illúziót, hogy ha csak 20-a után vesszük meg a fát, akkor az biztosan frissebb, mint az, amelyiket november végén vinnék haza. Reménykedünk benne, hogy nem hullik le két nap alatt róla az összes tűlevél – de azért a szívünk mélyén tudjuk: valószínűleg a mi fánk is ott pihent a kupacban már hetek óta.

Aztán hazavinni se olyan könnyű azt a szép fenyőt, főleg, ha termeteset választunk. Ma már ugyan szuperül össze tudják fogni az ágakat és a hálós módszernek köszönhetően könnyebb a szállítás, de a súlyuk változatlan. A gyanta is ragad még mindig. Tömegközlekedéssel kín-szenvedés hazavinni őket (fel a buszra- be se fér – mindenki dühös – morgolódás-végül leszállsz és sétálsz vele), és a kocsival se vagy sokkal beljebb, hiszen az egészen biztos, hogy mire hazaérsz tiszta tűlevél és gyanta lesz minden. Szóval, ahogy kitetetted otthon a fát, neki is állhatsz az autó kitakarításának.

Na de, túl vagy ezen is, otthon a fa. Szenteste beviszed, nagy az öröm, ha szerencséd van szép formás (nem csak az egyik oldala, mert akkor irány a sarok), jöhetnek a díszek, vacsi, ajándék. Aztán a többnapos kajamarton, és szépen beköszönt az év vége is, és te észre sem veszed és már is itt a Vízkereszt.

Le a díszekkel, vissza a dobozba (persze közben egyetlen tűlevél se marad a fán), aztán ki a lakásból, el a liftig (ha szerencséd van, ha nincs, akkor végig a lépcsőházban), le az utcára, ahonnan jobb esetben elszállítják ruhátlan fenyőfádat.

Te szépen visszakullogsz, jöhet a partvis és a lapát, folyosó, lépcső, lift – aztán vissza a tegnap még kellemes kis otthonodba, ami most leginkább egy háborús övezetre hasonlít. Elő a porszívó, újra és újra. És találsz tűleveleket itt-ott még húsvétkor is. Aztán május elsején is. És akad még ott augusztus 20-án is.

Őszintén; kell ez neked?

Ugye, hogy nem! Évek óta így csinálod, úgyhogy éppen itt az ideje, hogy műfenyőre válts! Egyszer kell csak megvenned, a dobozából pikk-pakk előkaphatod, és már áll is fa! Ha pedig vége az ünnepnek, mehet vissza a dobozába, aztán be a szekrénybe!

Ne kínozd magad tovább a fenyőfa körüli folyamatos problémákkal! Válassz egy szép, formás, élethű műfenyőt, és élvezd az ünnepet!